Cursos

Introducció a la Gestió dels Sistemes d’Informació

El present curs pretén servir com guia d’introducció a la gestió dels sistemes d’informació.

El curs introduïx a l’alumne en ITIL®, una documentació sobre les millors pràctiques per a la Gestió de Servicis TI.

Esta metodologia és usada actualment per multitud d’organitzacions i es compon d’una sèrie de llibres que oferixen orientació sobre la prestació de servicis de TI de qualitat, junt amb l’entorn i els servicis necessaris per a recolzar-ho. S’ha desenrotllat en el reconeixement de l’evident dependència de les organitzacions de TI per a integrar les millors pràctiques per a la Gestió dels Servicis de TI.

Els continguts del curs “Introducció a la Gestió dels Sistemes d’Informació” han sigut aportats per la companyia Fujitsu-España i han sigut adequats per CSIRT-CV per a la seua presentació en la plataforma SAPS.

Per a sol·licitar la matrícula en el curs, és necessari estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:

  • Si encara NO està registrat en SAPS, polse l’enllaç següent: Registrar-se en SAPS

  • Si ja està registrat en SAPS, punxe sobre la imatge que es mostra al final de la pàgina per a sol·licitar la matrícula.

Tinga en compte que si ja va realitzar algun curs en la plataforma de SAPS, ha d’usar eixe mateix usuari per a accedir a este nou curs.

Dirigit a:

Empleats/ades de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/nes de la Comunitat Valenciana.

Duració:

El curs té una duració total aproximada de 10 hores.

Llengua:

El contingut del curs s’impartix en castellà, encara que les qüestions que l’alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.

Certificat:

S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Metodologia:

Sessions online d’autoaprenentatge personal de l’alumne, on s’han de llegir tots els mòduls i unitats proposades en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l’exercici d’autoavaluació i superar-ho. Es recomana l’ús del fòrum de la plataforma per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir a l’alumne.

Calificació:

Al final de cada unitat didàctica hi ha 5 preguntes sobre el contingut de la unitat. Per a superar el curs, s’ha de respondre de forma correcta, almenys, 3 de les 5 qüestions en cada una de les unitats.

Temari:

El curs presenta els següents mòduls i unitats didàctiques:

    Mòdul I. Conceptes i Estratègia

Unitat 0. Conceptes Bàsics
Unitat 1. Estratègia del Servici

    Mòdul II. Disseny i Transició

Unitat 2. Disseny del Servici
Unitat 3. Transició del Servici

    Mòdul III. Operació i Millora

Unitat 4. Operació del Servici
Unitat 5. Millora continua