Estudi de Ciberseguretat Industrial

La Generalitat Valenciana ha realitzat, a través del CSIRT-CV, el primer estudi orientat a conéixer el nivell de preparació de les empreses industrials valencianes en matèria de ciberseguretat industrial.

Aquesta acció està emmarcada dins del projecte de ciberseguretat industrial definit en el Pla Estratègic de Transformació Digital de l’Administració de la Generalitat GENDigital 2025, i permetrà obtindre una imatge fefaent de la maduresa de la ciberseguretat en la indústria valenciana que possibilite el posterior desenvolupament d’una estratègia de ciberseguretat industrial.

Per això, durant la realització de l’estudi CSIRT-CV s’ha posat en contacte amb més de 300 empreses representatives dels sectors industrials de la Comunitat Valenciana. Les empreses convidades a participar, seleccionades segons criteris estadístics per a representar de manera fidedigna la realitat del sector industrial de la Comunitat, operen en 17 sectors, que estan situades al llarg de les províncies de Castelló, València i Alacant.

Mitjançant aquest estudi s’ha aconseguit conéixer, no sols el nivell de preparació de la indústria valenciana davant possibles ciberatacs, sinó també identificar tendències en tecnologia i pràctiques comunes.

Les dades s’han obtingut a partir d’un qüestionari que estima el nivell de maduresa de l’empresa a partir de 25 preguntes repartides en 4 categories: organització, prevenció, personal i finalment, detecció i resposta a incidents.

A més, s’ha recollit informació relativa a la percepció pròpia que cada organització té de la seua situació, el context de l’empresa i experiències recents en ciberseguretat.

Les dades s’obtindran a partir d’un qüestionari que estimarà el nivell de maduresa de l’empresa a partir de 25 preguntes repartides en 4 categories: organització, prevenció, personal i finalment, detecció i resposta a incidents. A més, es recollirà informació relativa a la percepció pròpia que cada organització té de la seua situació, el context de l’empresa i experiències recents en ciberseguretat.

Com a resultat de l’estudi, CSIRT-CV pot proporcionar un informe global amb els resultats i conclusions obtinguts. Les dades apareixen en l’informe de manera anonimitzada amb la finalitat de protegir la confidencialitat dels participants.

Per a obtindre l’informe global de l’Estudi de Ciberseguretat Industrial de la Comunitat Valenciana, pot sol·licitar-lo a través del formulari de contacte de la web de CSIRT-CV: https://www.csirtcv.gva.es/contacto/. En l’assumpte, indique «Sol·licitud informe ciberseguretat industrial + empresa + càrrec».

Cadascuna de les empreses participants en l’estudi han rebut un informe privat particularitzat en el qual se’ls ha informat dels resultats obtinguts en el seu cas, el seu posicionament respecte a altres empreses del sector i recomanacions personalitzades per a avançar en el nivell de ciberseguretat industrial de la seua empresa.

Per a llegir la notícia completa de la I Jornada de Ciberseguretat Industrial de la Comunitat Valenciana consulta el següent enllaç a la notícia.