Estudi de Ciberseguretat Industrial

La Generalitat Valenciana posa en marxa, a través del CSIRT-CV, el primer estudi orientat a conéixer el nivell de preparació de les empreses industrials valencianes en matèria de ciberseguretat industrial.

Aquesta acció està emmarcada dins del projecte de ciberseguretat industrial definit en el Pla Estratègic de Transformació Digital de l’Administració de la Generalitat GENDigital 2025, i permetrà obtindre una imatge fefaent de la maduresa de la ciberseguretat en la indústria valenciana que possibilite el posterior desenvolupament d’una estratègia de ciberseguretat industrial.

Per això, durant la realització de l’estudi CSIRT-CV planeja posar-se en contacte amb més de 300 empreses representatives dels sectors industrials de la Comunitat Valenciana. Les empreses convidades a participar, seleccionades segons criteris estadístics per a representar de manera fidedigna la realitat del sector industrial de la Comunitat, operen en 17 sectors, que estan situades al llarg de les províncies de Castelló, València i Alacant.

Mitjançant aquest estudi es pretén conéixer no sols el nivell de preparació de la indústria valenciana davant possibles ciberatacs, sinó també identificar tendències en tecnologia i pràctiques comunes. Les dades s’obtindran a partir d’un qüestionari que estimarà el nivell de maduresa de l’empresa a partir de 25 preguntes repartides en 4 categories: organització, prevenció, personal i finalment, detecció i resposta a incidents. A més, es recollirà informació relativa a la percepció pròpia que cada organització té de la seua situació, el context de l’empresa i experiències recents en ciberseguretat.

Com a resultat de l’estudi, CSIRT-CV publicarà un informe amb els resultats i conclusions obtinguts. Les dades recollides es publicaran de manera anonimitzada amb la finalitat de protegir la confidencialitat dels participants.

Les empreses participants en l’estudi rebran un informe privat en el qual se’ls informarà dels resultats obtinguts en el seu cas, el seu posicionament respecte a altres empreses del sector i recomanacions personalitzades per a avançar en el nivell de ciberseguretat de la seua empresa.

Les empreses convidades a participar poden accedir al qüestionari de l’estudi per a emplenar-lo seguint les instruccions proporcionades i enviar-lo emplenat al correu csirtcv_industrial@gva.es.