Tips de seguretat

Fraus Digitals

Com ja és habitual en les campanyes de CSIRT-CV, la campanya “Fraus Digitals” ha estat formada per un conjunt de consells diaris que han sigut publicats durant les últimes setmanes en els perfils de les xarxes socials de CSIRT-CV.

“Fraus digitals” ha sigut el títol de la primera campanya promoguda pel CSIRT-CV en 2018.

Des del passat dia 26 de febrer i durant deu intensos dies, hem oferit als seguidors de les xarxes socials Facebook i Twitter, un consell diari sobre els diferents fraus i estafes actuals en el món digital.

Entre ells, destaquem fraus importants, com els de les telefonades, que pretenen que tornem la telefonada perquè se’ns realitze un càrrec alt en la factura telefònica.

També recordem aqueixes molestes adreces electròniques que inclouen un enllaç que ens pot portar a una web maliciosa amb la intenció d’obtindre informació nostra. No ens oblidem dels bàners que ens indiquen que el nostre dispositiu està infectat i que ens intenten fer descarregar software sospitós.

Aquestes publicacions mostren les diferents eines que usen els estafadors a l’hora d’intentar fer “mossegar l’ham” a les víctimes dels seus atacs. D’aquesta manera, pretenem conscienciar el públic sobre els ciberdelictes de l’era de la tecnologia.

Estos són només alguns dels consells que heu pogut consultar en les nostres xarxes socials, amb l’hashtag #FraudesDigitales

Ja teniu disponible la nota sobre la campanya de conscienciació en Facebook.