Sabies que...?
Sabies que...?

A partir del pròxim 1 de març els cursos per a empreses del CSIRT-CV només estaran disponibles en la plataforma eFormación

A partir de l’1 de març de 2024 els cursos del CSIRT-CV, dirigits a les empreses, només estaran disponibles en la plataforma eFormación, ja que el canvi d’ubicació d’estes formacions, iniciat l’any passat, ha sigut completat amb èxit.

L’alumnat matriculat en els cursos per a empreses, que encara estan en l’antiga plataforma, podrà continuar accedint i realitzar-los fins al 29 de febrer de 2024 inclòs. A partir d’eixe dia, eixa plataforma deixarà d’estar operativa i haurà d’accedir a través d’eFormación.

Actualment, l’oferta formativa del CSIRT-CV, corresponent al Pla valencià de capacitació (PVC) en ciberseguretat per a empreses, compta amb sis cursos amb contingut actualitzat, format renovat i més interactiu per a la persona usuària.

Els cursos oferits per a empreses, de caràcter gratuït, autoformatius, en línia i de dos hores de duració i nova edició, la matrícula dels quals estarà disponible fins al 31 de desembre de 2024, són els següents:

  1. Protecció de la informació: per a protegir les dades i la informació d’una empresa de manera segura, CSIRT-CV proposa este curs que té com a objectiu aprendre a custodiar i salvaguardar la informació corporativa.
  2. Enginyeria social: esta formació convida a descobrir els mètodes més sofisticats i utilitzats pels ciberatacants per a obtindre les dades personals i privades, a través de l’engany.
  3. Pesca per correu electrònic (phishing): la pesca per correu electrònic és una de les tècniques d’enginyeria social més emprades pels ciberdelinqüents per a robar les nostres dades. Gràcies a esta formació s’adquirixen les habilitats per a detectar els possibles perills i fraus que solen “amagar-se” després d’este tipus de correus electrònics fraudulents.
  4. Curs bàsic per a CEO: este curs té com a destinataris els propietaris i/o directors generals (CEO) de les pimes, per a ajudar-los a protegir la informació de les seues empreses, ja que el frau al CEO és una altra de les tècniques més utilitzades.
  5. Seguretat bàsica per a tècnics informàtics: tot el personal tècnic informàtic d’una pime ha de comptar amb uns coneixements mínims respecte a la ciberseguretat, per això este curs mostra els possibles riscos als quals s’enfronta qualsevol organització, així com els principals requisits de seguretat que s’han de tindre en compte.
  6. Reforçament de la seguretat de Word Press: WordPress és un sistema de gestió de continguts web (SGC) molt utilitzat en les empreses en l’actualitat. Mitjançant este curs es mostra com protegir l’espai web d’una organització d’una forma segura.

Finalment, des de CSIRT-CV ens agradaria incidir en el fet que és fonamental augmentar el nivell de maduresa en ciberseguretat en les empreses, així com la confiança en l’ús de la tecnologia en les empreses de la Comunitat Valenciana per part de les seues plantilles, i per això la formació i conscienciació en esta matèria és primordial.

Des de CSIRT-CV esperem que la nova plataforma eFormación, amb major accessibilitat, millors prestacions i funcionalitats, us anime a realitzar estos cursos i entre tots i totes contribuïm a millorar la ciberseguretat en els nostres entorns laborals.

Us esperem!