Cursos

Ús de la ferramenta Nmap

CSIRT-CV posa a la seua disposició el curs gratuït d’“Ús de la ferramenta Nmap”, amb una duració aproximada de 10 hores, orientat a professionals de les TIC (administradors de sistemes, enginyers de comunicacions i auditors de seguretat o penetration testers), estudiants o aficionats interessats en la informàtica, les xarxes i la seguretat.

En ell s’aprendran els fonaments bàsics de la ferramenta Nmap, la qual resulta molt útil per a la realització de tasques com a inventari de xarxa o monitorització de sistemes i servicis.

La ferramenta pot esbrinar, per exemple, els equips que estan alçats, els servicis que oferixen i el sistema operatiu dels mateixos.

Per a sol·licitar la matrícula en el curs, és necessari estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:

 • Si encara NO està registrat en SAPS, polse l’enllace següent: Registrar-se en SAPS
 • Si ja està registrat en SAPS, punxe sobre la imatge que es mostra al final de la pàgina per a sol·licitar la matrícula.
Dirigit a:

Empleats/ades de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/nes de la Comunitat Valenciana amb un nivell tècnic mig.

Duració:

El curs té una duració aproximada de 10 hores.

Llengua:

El contingut del curs s’impartix en castellà, encara que les qüestions que l’alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.

Certificat:

S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Metodologia:

Sessions online d’autoaprenentatge personal de l’alumne, on s’han de llegir tots els mòduls i unitats proposades en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l’exercici d’autoavaluació i superar-ho. Es recomana l’ús del fòrum de la plataforma per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir a l’alumne.

Calificació:

Per a superar el curs, s’ha d’obtindre una puntuació d’almenys el 50% en el qüestionari final del curs.

Temari:

L’índex del curs és el següent:

 1. Instal.lació
 2. Funcionament del Nmap
 3. Especificació d’objectius
 4. Descobriment de hosts
 5. Tècniques d’escaneig del Nmap
 6. Especificació de ports
 7. Detecció de la versió dels servicis
 8. Detecció del sistema operatiu
 9. Eixida
 10. Miscel·lània
 11. Escaneig per mitjà de l’ús de scripts: Nmap Scripting Engine (NSE)
 12. Interfície gràfica de Nmap: Zenmap