Cursos

Seguretat en Xarxes Sense Fils

En este microcurs es van a abordar tots aquells aspectes de seguretat que concernixen a les tecnologies sense fil WiFi i Bluetooth.

Cada vegada més, les tecnologies sense fil van guanyant protagonisme en la vida diària de les empreses, institucions i entorns personals. Les xarxes WiFi i Bluetooth oferixen solucions per a compartir informació sense fer ús de cables, possibilitant la transferència de dades entre entorns mòbils i estàtics,  eliminant les barreres arquitectòniques.

WiFi i Bluetooth suposen dos dels estàndards de comunicació per radiofreqüència més utilitzats i populars per a xarxes d’àrea local. No és estrany que dispositius com ordinadors portàtilsPDA’sconsoles de videojocsmòbils o fins i tot maquinària industrial facen ús d’estos estàndards com a solució sense fil per a interconnectar i transferir qualsevol tipus d’informació, dades, veu o vídeo. Com a exemple d’això, basta de realitzar una recerca mitjançant el seu ordinador portàtil de les xarxes sense fil, disponibles en el seu entorn, per a adonar-se de la gran acollida que aquesta tecnologia ha tingut en la societat.

Per a sol·licitar la matrícula en el curs cal estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:

  • Si encara NO esteu registrat en SAPS, polseu l’enllaç següent: Registrar-se en SAPS
  • Si ja està registrat en SAPS, punxeu sobre la imatge que es mostra al final de la pàgina per a sol·licitar la matrícula.

Tingueu en compte que si ja heu realitzat algun curs en la plataforma de SAPS, heu d’usar aqueix mateix usuari per a accedir a aquest nou curs.

Dirigit a:

Empleats/ades de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/nes de la Comunitat Valenciana.

Duració:

El curs té una duració aproximada d’1 hora.

Llengua:

El contingut del curs s’impartix en castellà, encara que les qüestions que l’alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.

Certificat:

S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Metodologia:

Sessió online d’autoaprenentatge personal, on s’han de llegir tots els capítols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l’exercici d’autoavaluació i superar-ho. Es recomana l’ús del fòrum de la plataforma per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-li.

Calificació:

Per a superar el curs, s’ha d’obtindre una puntuació d’almenys el 50% en el qüestionari final del curs.

Temari:
  1. Introducció.
  2. Objectius d’aprenentatge.
  3. Seguretat en WiFi.
  4. Protocols de seguretat.
  5. Seguretat en NFC.
  6. Seguretat en Bluetooth.
  7. Recomanacions de seguretat.
  8. Autoavaluació.