Cursos

Seguretat en el Correu Electrònic

Microcurs de seguretat publicat per CSIRT-CV, en el que es tracta el tema de la seguretat en el correu electrònic.

En ell es contemplen els diferents mètodes d’accés al correu electrònic. S’especifica com realitzar l’enviament correcte i segur dels missatges. S’exposen conceptes sobre seguretat com són els certificats, la firma digital i el xifrat de dades, orientats al seu ús en el correu.

Finalment s’explica a l’alumne com reconéixer els missatges de SPAMmissatges d’estafa i correus frau, així com la forma d’actuar davant d’ells.

Per a sol·licitar la matrícula en el curs, és necessari estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:

 • Si encara NO està registrat en SAPS, polse l’enllace següent: Registrar-se en SAPS
 • Si ja està registrat en SAPS, punxe sobre la imatge que es mostra al final de la pàgina per a sol·licitar la matrícula.

Tinga en compte que si ja va realitzar algun curs en la plataforma de SAPS, ha d’usar eixe mateix usuari per a accedir a este nou curs.

Dirigit a:

Empleats/des de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/nes de la Comunitat Valenciana.

Duració:

El curs té una duració aproximada d’1 hora.

Llengua:

El contingut del curs s’impartix en castellà, encara que les qüestions que l’alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.

Certificat:

S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Metodologia:

Sessió online d’autoaprenentatge personal, on s’han de llegir tots els capítols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l’exercici d’autoavaluació i superar-ho. Es recomana l’ús del fòrum de la plataforma per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-li.

Calificació:

Per a superar el curs, s’ha d’obtindre una puntuació d’almenys el 50% en el qüestionari final del curs.

Temari:

El curs presenta els següents apartats:

 1. Presentació
 2. Objectius d’aprenentatge
 3. Consideracions segons la forma d’accés
 4. Enviament de correu: Per a, CC y CCO
 5. Certificats, Firma Digital y Xifrat
 6. Spam o publicitat no desitjada
 7. Enganys i estafes
 8. Phishing
 9. Autoavaluació