Cursos

Seguretat en Dispositius Portàtils

Aquest microcurs aborda les característiques específiques de la informàtica mòbil. Quins aspectes s’han de tindre en compte quan es treballa amb dispositius portàtils.

Es tractaran temes com: protecció lògica, sistemes de còpies de seguretat per a mitjans d’emmagatzemament de dades, sistemes d’autenticació d’usuaris, xifrat de dades i mesures de protecció física de dispositius portàtils.

L’augment de l’ús d’estos dispositius en la vida quotidiana fa necessari que no descuidem la seua seguretat. És per açò que CSIRT-CV oferix consells sobre com protegir els nostres equips quan estem en espais públics.

Per a sol·licitar la matrícula en el curs, és necessari estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:

 • Si encara NO està registrat en SAPS, polse l’enllaç següent: Registrar-se en SAPS
 • Si ja està registrat en SAPS, punxe sobre la imatge que es mostra al final de la pàgina per a sol·licitar la matrícula.

Tinga en compte que si ja va realitzar algun curs en la plataforma de SAPS, ha d’usar eixe mateix usuari per a accedir a este nou curs.

Dirigit a:

Empleats/ades de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/es de la Comunitat Valenciana.

Duració:

El curs té una duració aproximada d’1 hora.

Llengua:

El contingut del curs s’impartix en castellà, encara que les qüestions que l’alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.

Certificat:

S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Metodologia:

Sessió online d’autoaprenentatge personal, on s’han de llegir tots els capítols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l’exercici d’autoavaluació i superar-ho. Es recomana l’ús del fòrum de la plataforma per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-li.

Calificació:

Per a superar el curs, s’ha d’obtindre una puntuació d’almenys el 50% en el qüestionari final del curs.

Temari:
 1. Introducció
 2. Objectius d’aprenentatge
 3. Protecció lògica
 4. Còpies de seguretat
 5. Contrasenyes d’accés
 6. Controls avançats d’accés
 7. Xifrat
 8. Recuperar equips robats
 9. Informació susceptible de ser robada
 10. Deshabilitar la connectivitat innecessària
 11. Protecció física
 12. Altres consideracions
 13. Autoavaluació