Cursos

Seguretat a les Xarxes Socials

Microcurs de seguretat publicat per CSIRT-CV, en el que es tracta el tema de la seguretat en les xarxes socials.

Imaginem que tots anéssem pel carrer amb un cartell en què indicara el teu nom, on vius, el teu número de telèfon, a què et dediques, si tens parella, qui és la teua parella, qui són els teus fills, els teus amics, les hores en què estàs a casa o en el treball o on et trobes en cada moment. A més, fins i tot podríem afegir milers de fotos o vídeos sobre la nostra vida.

Sí, està clar que seria un cartell molt gran, no creieu que fer això vos posaria en perill davant de, per exemple, una panda de malfactors? I no sols això, heu pensat que podríeu posar també en perill la intimitat dels vostres familiars o amics?

Per a sol·licitar la matrícula en el curs hi cal estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:

 • Si encara NO esteu registrats en SAPS, polseu l’enllaç següent: Registrar-se en SAPS
 • Si ja esteu registrat en SAPS, punxeu sobre la imatge que es mostra al final de la pàgina per a sol·licitar la matrícula.

Tingueu en compte que si ja heu realitzat algun curs en la plataforma de SAPS, heu d’usar aqueix mateix usuari per a accedir a aquest nou curs.

Dirigit a:

Empleats/ades de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/nes de la Comunitat Valenciana.

Duració:

El curs té una duració aproximada d’1 hora.

Llengua:

El contingut del curs s’impartix en castellà, encara que les qüestions que l’alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.

Certificat:

S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Metodologia:

Sessió online d’autoaprenentatge personal, on s’han de llegir tots els capítols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l’exercici d’autoavaluació i superar-ho. Se us  recomana l’ús del fòrum de la plataforma per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-li.

Calificació:

Per a superar el curs, s’ha d’obtindre una puntuació d’almenys el 50% en el qüestionari final del curs.

Temari:
 1. Presentació.
 2. Objectius d’aprenentatge.
 3. Xat.
 4. Missatgeria Instantània.
 5. Xarxes Socials.
 6. Privacitat en Facebook.
 7. Privacitat en LinkedIn.
 8. Altres xarxes socials.
 9. Assetjament a través de la xarxa.
 10. Autoavaluació.