Cursos

Navegació Segura

En este microcurs, es pretén que l’alumne aprenga a realitzar una navegació per Internet el més segura possible. Per a això, s’espera que l’alumne seguisca els consells bàsics sobre navegació web i protecció del sistema que s’indiquen en el curs i que reconega les amenaces amb què es pot trobar mentres utilitza Internet.

Finalment es farà una breu introducció a la configuració correcta dels navegadors més populars, perquè la navegació siga el més segura possible, i se li indicaran a l’alumne diverses ferramentes que pot utilitzar per a minimitzar els danys dels perills presents en la Web.

Per a sol·licitar la matrícula en el curs, és necessari estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:

 • Si encara NO està registrat en SAPS, polse l’enllace següent: Registrar-se en SAPS
 • Si ja està registrat en SAPS, punxe sobre la imatge que es mostra al final de la pàgina per a sol·licitar la matrícula.

Tinga en compte que si ja va realitzar algun curs en la plataforma de SAPS, ha d’usar eixe mateix usuari per a accedir a este nou curs.

Dirigit a:

Empleats/ades de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/nes de la Comunitat Valenciana.

Duració:

El curs té una duració aproximada d’1 hora.

Llengua:

El contingut del curs s’impartix en castellà, encara que les qüestions que l’alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.

Certificat:

S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Metodologia:

Sessió online d’autoaprenentatge personal, on s’han de llegir tots els capítols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l’exercici d’autoavaluació i superar-ho. Es recomana l’ús del fòrum de la plataforma per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-li.

Calificació:

Per a superar el curs, s’ha d’obtindre una puntuació d’almenys el 50% en el qüestionari final del curs.

Temari:

El curs presenta els  següents apartats:

 1. Presentació
 2. Objectius d’aprenentatge
 3. Consells de navegació segura
 4. Elements de seguretat
  1. Protecció davant atacs
  2. Gestió de la informació privada
  3. Enfortir la seguretat
  4. Ferramentes i complements
 5. Autoavaluació