Cursos

Jocs online

31Microcurs de seguretat publicat per CSIRT-CV, en el que es tracta el tema de la seguretat en els jocs online.

L’objectiu d’este microcurs és el de conscienciar i protegir als usuaris de videojocs dels riscos derivats, sobretot quan requerixen  connectivitat a Internet.

Per a fer front a la falta de formació i conscienciació existent, en este curs s’explicaran totes les qüestions relatives a la seguretat en els jocs online, les seues comunicacions i la informació que emmagatzemen.

Per a sol·licitar la matrícula en el curs, és necessari estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:

  • Si encara NO està registrat en SAPS, polse l’enllaç següent: Registrar-se en SAPS

  • Si ja està registrat en SAPS, punxe sobre la imatge que es mostra al final de la pàgina per a sol·licitar la matrícula.

Tinga en compte que si ja va realitzar algun curs en la plataforma de SAPS, ha d’usar eixe mateix usuari per a accedir a este nou curs.

Dirigit a:

Empleats/ades de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/nes de la Comunitat Valenciana.

Duració:

El curs té una duració aproximada d’1 hora.

Llengua:

El contingut del curs s’impartix en castellà, encara que les qüestions que l’alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.

Certificat:

S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Metodologia:

Sessió online d’autoaprenentatge personal, on s’han de llegir tots els capítols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l’exercici d’autoavaluació i superar-ho. Es recomana l’ús del fòrum de la plataforma per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-li.

Calificació:

Per a superar el curs, s’ha d’obtindre una puntuació d’almenys el 50% en el qüestionari final del curs.

Temari:

El curs presenta els apartats següents:

Sobre el curs
1. Precedents i panorama actual dels videojocs
2. Virus, vulnerabilitats i videojocs
3. Addicció
4. Subscripcions, micropagaments i béns virtuals
5. Còpies il·legals de videojocs
6. Acaçament i amenaces
7. Menors i jocs online
8. Jocs de casino i atzar
9. Videojocs i criptomonedes
10. Qüestionari