Cursos

Introducció al Malware

CSIRT-CV posa en marxa el segon microcurs sobre Seguretat Informàtica. En este es fa una introducció al que es coneix com Malware, que engloba a tot tipus de programari maliciós, l’objectiu de la qual és causar danys sobre els sistemes, o enganyar i estafar els usuaris.

El tipus de Malware més conegut pels usuaris són els Virus, però també comprén TroiansCucsSpywarePhishingRootkits i altres que se n’aniran coneixent durant el curs.

També es farà referència a les ferramentes, la majoria gratuïtes, que poden ajudar-nos a previndre la infecció de qualsevol tipus de Malware, així com una sèrie de tasques que han de dur-se a terme per a realitzar una correcta protecció en els nostres equips.

Per a sol·licitar la matrícula en el curs, és necessari estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:

  • Si encara NO està registrat en SAPS, polse l’enllace següent: Registrar-se en SAPS
  • Si ja està registrat en SAPS, punxe sobre la imatge que es mostra al final de la pàgina per a sol·licitar la matrícula.

Tinga en compte que si ja va realitzar el primer curs, “Introducció a la Seguretat Informàtica en la plataforma de SAPS, ha d’usar eixe mateix usuari per a accedir a este nou curs.

Dirigit a:

Empleats/ades de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/nes de la Comunitat Valenciana.

Duració:

El curs té una duració aproximada d’1 hora.

Llengua:

El contingut del curs s’impartix en castellà, encara que les qüestions que l’alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà.

Certificat:

S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Metodologia:

Sessió online d’autoaprenentatge personal, on s’han de llegir tots els capítols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l’exercici d’autoavaluació i superar-ho. Es recomana l’ús del fòrum de la plataforma per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-li.

Calificació:

Per a superar el curs, s’ha d’obtindre una puntuació d’almenys el 50% en el qüestionari final del curs.

Temari:

El curs presenta els  següents apartats:

  1. Introducció
  2. Objectius d’ aprenentatge
  3. Tipus de malware
  4. Monetització
  5. Consells per a minimitzar riscos
  6. Autoavaluació