En este microcurs es van a abordar tots aquells aspectes de seguretat que concernixen a les tecnologies sense fil WiFi i Bluetooth.
Cada vegada més, les tecnologies sense fil van guanyant protagonisme en la vida dià ria de les empreses, institucions i entorns personals. Les xarxes WiFi i Bluetooth oferixen solucions per a compartir informació sense fer ús de cables, possibilitant la transferència de dades entre entorns mòbils i està tics, eliminant les barreres arquitectòniques.
WiFi i Bluetooth suposen dos dels està ndards de comunicació per radiofreqüència més utilitzats i populars per a xarxes d’à rea local. No és estrany que dispositius com ordinadors portà tils, PDA’s, consoles de videojocs, mòbils o fins i tot maquinà ria industrial facen ús d’estos està ndards com a solució sense fil per a interconnectar i transferir qualsevol tipus d’informació, dades, veu o vÃdeo. Com a exemple d’això, basta de realitzar una recerca mitjançant el seu ordinador portà til de les xarxes sense fil, disponibles en el seu entorn, per a adonar-se de la gran acollida que aquesta tecnologia ha tingut en la societat.
Per a sol·licitar la matrÃcula en el curs cal estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:
- Si encara NO esteu registrat en SAPS, polseu l’enllaç següent: Registrar-se en SAPS
- Si ja està registrat en SAPS, punxeu sobre la imatge que es mostra al final de la pà gina per a sol·licitar la matrÃcula.
Tingueu en compte que si ja heu realitzat algun curs en la plataforma de SAPS, heu d’usar aqueix mateix usuari per a accedir a aquest nou curs.
Empleats/ades de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/nes de la Comunitat Valenciana.
El curs té una duració aproximada d’1 hora.
El contingut del curs s’impartix en castellà , encara que les qüestions que l’alumne puga realitzar sobre el curs poden fer-se tant en valencià com en castellà .
S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.
Sessió online d’autoaprenentatge personal, on s’han de llegir tots els capÃtols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment realitzar l’exercici d’autoavaluació i superar-ho. Es recomana l’ús del fòrum de la plataforma per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-li.
Per a superar el curs, s’ha d’obtindre una puntuació d’almenys el 50% en el qüestionari final del curs.
- Introducció.
- Objectius d’aprenentatge.
- Seguretat en WiFi.
- Protocols de seguretat.
- Seguretat en NFC.
- Seguretat en Bluetooth.
- Recomanacions de seguretat.
- Autoavaluació.