Microcurs de seguretat publicat per CSIRT-CV en el que es pretén que l’alumne conega els diferents delictes informà tics coneguts fins al moment, de manera que puga actuar correctament davant d’ells.
Delictes comunament coneguts com el “phishing” són tractats de manera que l’alumne sà pia diferenciar-los i identificar-los per a no ser una vÃctima d’ells.
A més, se citen tècniques delictives utilitzades en dispositius electrònics com poden ser caixers automà tics, molt utilitzats en el dia a dia i potencialment exposats als delictes que s’anomenen. Destacar que es realitza un plantejament de com actuar i on hem d’acudir en cas d’estar involucrats o ser testimoni de qualsevol delicte referenciat en este curs.
Per a sol·licitar la matrÃcula en el curs, és necessari estar registrat en SAPS, la nova plataforma de formació gratuïta online de la Generalitat Valenciana:
-
Si encara NO està registrat en SAPS, polse l’enllaç següent: Registrar-se en SAPS
-
Si ja està registrat en SAPS, punxe sobre la imatge que es mostra al final de la pà gina per a sol·licitar la matrÃcula.
Tinga en compte que si ja va realitzar algun curs en la plataforma de SAPS, ha d’usar eixe mateix usuari per a accedir a este nou curs.
Empleats/ades de la Generalitat Valenciana i a ciutadans/nes de la Comunitat Valenciana.
El Curs té una duració aproximada d’1 hora.
El contingut del curs s’imparteix en castellà , encara que les qüestions que l’alumne puga realitzar sobre el Curs poden fer-se tant en valencià com en castellà .
S’obté un certificat d’aprofitament firmat pel Director General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.
Sessió online d’autoaprenentatge personal, on s’han de llegir tots els capÃtols proposats en el curs de forma seqüencial i finalment, realitzar l’exercici d’autoavaluació i superar-ho. Es recomana l’ús de la missatgeria de la plataforma per a realitzar les consultes dels dubtes que puguen sorgir-li.
Per a superar el curs, s’ha d’obtindre una puntuació d’almenys el 50% en el qüestionari final del curs.
- Introducció
- Objectius d’aprenentatge
- Delictes tecnològics:
- Delicte per abús de menors (grooming) i pornografia infantil
- Delicte contra la intimitat. Descobriment i revelació de secrets (ciberespionatge, accessos no autoritzats, cracking o black hacking)
- Delicte de frau informà tic. Estafes utilitzant mitjans tecnològics:
- Phishing
- Scam
- Estafes piramidals
- Cartes nigerianes
- Pharming
- Llaç libanés
- Skimming
- Delicte d’utilització abusiva de qualsevol equip terminal de telecomunicació
- Sabotatge informà tic
- Delictes contra la propietat intel·lectual
- Robatori d’informació empresarial
- Accés il·lÃcit a serveis de comunicació
- Publicacions ofensives
- Altres delictes tecnològics:
- Falsificació
- Amenaces
- Denúncies
- Autoavaluació