Tips de seguretat

No tanques els ulls a la ciberseguretat, descobreix concienciaT

Finalitzada ja la campanya per a donar a conéixer tots els recursos que teniu a la vostra disposició en aquest portal de conscienciació, concienciaT.

Durant 11 dies hem anat detallant en les nostres xarxes socials, tots els recursos que teniu disponibles en aquest portal i que posem a la disposició dels Ciutadans, PIMES i Administració Pública de la Comunitat Valenciana, per a conscienciar dels riscos existents en el món de la ciberseguretat i previndre que aquests riscos puguen arribar a fer-se efectius. L’objectiu principal és que tots estiguem segurs en la Xarxa.

Després de la volta de vacances i represa ja l’activitat, us animem a conéixer tot el que us oferim des d’aquest portal de conscienciació concienciaT.

Segueix-nos en les nostres xarxes socials de Facebook i Twitter i no et perdes cap de les nostres campanyes de conscienciació. Pots consultar aquesta campanya amb els hashtags #DescubreconcienciaT #ConoceCSIRTCV
Consulta la nostra
Nota en Facebook.

A continuació, us mostrem els consells que s’han anat publicant en les nostres xarxes socials:

1. Coneixes el nostre portal de conscienciació en ciberseguretat?, si no és així, et presentem concienciaT. Una iniciativa que CSIRT-CV va llançar fa més d’un any, amb la finalitat que els Ciutadans, PIMES i Administracions Públiques de la Comunitat Valenciana tingueren una plataforma on millorar les habilitats i coneixements en matèria de ciberseguretat, des d’un punt de vista pràctic i amb transferència directa dels coneixements adquirits a la vida personal i laboral de cada individu. Anima’t a visitar-ho
https://concienciat.gva.es/va/

2. En CSIRT-CV hem dissenyat el Pla Valencià de Capacitació en ciberseguretat (PVC), que centra les seues accions en la formació i conscienciació de ciutadans, empreses i el propi personal de GVA, prestant especial atenció als col·lectius amb més probabilitats de ser víctimes de les amenaces online.
https://concienciat.gva.es/va/np-csirt-cv-presenta-su-nueva-web-de-formacion-y-concienciacion-en-ciberseguridad/

3. Si pertanys a un centre de la Comunitat Valenciana i vols convertir als alumnes del teu centre educatiu en firewalls humans, sol·licita les jornades de capacitació en ciberseguretat de CSIRT-CV. Anirem al teu centre a formar-los i conscienciar-los perquè siguen capaços d’identificar i fer front a les amenaces del món online.
https://concienciat.gva.es/va/jornades-de-ciberseguretat-en-centres-de-secundaria/

4. Sabies que durant les campanyes de declaració de la Renda es multipliquen els atacs de phishing? o Sabies que existeix una app per a distingir les ‘fake news’ d’Internet?
En l’apartat “Sabies que” de concienciaT et descobrim com és el món de la ciberseguretat i et comptem tot el que necessites saber per a estar sempre protegit en la xarxa.
https://concienciat.gva.es/va/sabies_que/

5. En concienciaT posem a la teua disposició un gran nombre d’infografies relacionades amb la ciberseguretat. Consells de seguretat en dispositius IoT, Ciberseguretat en entorns sanitaris o Seguretat en el lloc de treball són algunes de les infografies a les quals pots accedir en la nostra web.
Tenint a la vista aquestes infografies estaràs sempre segur en la Xarxa.
https://concienciat.gva.es/va/infografies/

6. Vols saber com fer front a les ciberamenaces? Apunta’t als microcursos de CSIRT-CV. Tots són online, gratuïts i tenen 1 hora de duració. A més, al final de la teua formació, et donarem un certificat d’aprofitament. Introducció a la Seguretat Informàtica, Seguretat en Internet, Introducció al malware, Navegació segura i Seguretat en Xarxes Socials són alguns dels més sol·licitats. Matricula’t ja!
https://concienciat.gva.es/va/cursos/

7. Els cursos de ciberseguretat de CSIRT-CV són perfectes per a aprendre a manejar-se amb seguretat en la Xarxa: són gratuïts, duren entre 5 i 10 hores i estan certificats. Pots apuntar-te a tots els que tenim.
https://concienciat.gva.es/va/cursos/

8. En CSIRT-CV llancem consells i campanyes en les xarxes socials per a conscienciar i informar els ciutadans en temes tan importants i variats com les ‘fake news’, la seguretat dels dispositius IoT o la custòdia i recuperació de dades. Segueix-nos i sempre estaràs al dia en tot el relacionat amb la ciberseguretat.
https://concienciat.gva.es/va/tips_de_seguretat/

9. En CSIRT-CV també elaborem informes que aprofundeixen en diferents àmbits de la ciberseguretat. Des de guies, anàlisis i informes fins a recopilació de bones pràctiques. Tots et seran de molta utilitat per a estar protegit/d@ front de les amenaces online.
https://concienciat.gva.es/va/tutorials/

10. Si el que desitges és estar al dia en les últimes notícies i alertes de seguretat, et recomanem que visites el nostre portal CSIRT-CV, en ell publiquem diàriament les notícies i alertes més destacades en l’àmbit de la ciberseguretat. A més podràs subscriure’t als nostres butlletins per a no perdre’t res.
http://www.csirtcv.gva.es/va

11. Eres conscient de les bogeries que fas en Internet? Si en la teua vida real no corres riscos innecessaris, tampoc ho faces en la Xarxa. Pren les precaucions que siguen necessàries en el món online.
Visualitza el següent vídeo i entendràs de què estem parlant.
https://www.youtube.com/watch?v=WGxbopFMI-M